develop-up Netsuite

Hoe ontwikkel je Netsuite?

Welkom in ons tweede deel van de serie over hoe u uw NetSuite-prestaties kunt versnellen! Vorige week zijn we op reis gegaan om de geheimen achter het maximaliseren van de efficiëntie van uw NetSuite-instantie te ontdekken. We hebben twee cruciale strategieën onderzocht: het elimineren van onnodige scripts, workflows en user events en het gebruik van caching voor grote pagina’s. Ik hoop dat jullie deze inzichten waardevol vonden en klaar zijn voor een nieuwe spannende aflevering!

3. Saved Searches optimaliseren:

Saved Searches zijn een krachtige functie in NetSuite, maar ze kunnen een bottleneck in de prestatie worden wanneer u teveel gegevens verwerkt. Controleer uw Saved Searches en zorg ervoor dat ze efficiënt filteren door alleen de benodigde informatie op te halen. Overweeg om extra filters toe te voegen, het aantal geretourneerde rijen te beperken en op tijd gebaseerde indexering in te plannen om de zoekprestaties te verbeteren.

4. Oude scripts upgraden naar SuiteScript 2.x:

Door u uw oude scripts te upgraden naar SuiteScript 2.x, kunt u aanzienlijke verbeteringen ervaren in zowel efficiënt ontwikkelen als in het uitvoeren van de scripts. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

4.1.      Verbeterde prestaties: SuiteScript 2.x maakt gebruik van moderne JavaScript-syntaxis en onderliggende optimalisaties, wat resulteert in snellere uitvoer van een script. De verbeterde prestaties vertalen zich in een kortere verwerkingstijd voor uw scripts, waardoor transacties sneller verwerkt kunnen worden en het systeem sneller reageert.

4.2.     Vereenvoudigde codestructuur: SuiteScript 2.x introduceert een meer modulaire en georganiseerde benadering van scripting. Met verbeterde API’s en objectgeoriënteerde patronen wordt code leesbaarder, beter onderhoudbaar en is debuggen gemakkelijker. De vereenvoudigde structuur van de code bespaart (ontwikkel)tijd en moeite bij het maken of wijzigen van scripts.

4.3.     Geavanceerde foutafhandeling: SuiteScript 2.x biedt robuuste mogelijkheden voor foutafhandeling, waaronder try-catch blokken en specifieke foutmeldingen. Met deze functie worden uitzonderingen effectiever opgevangen en afgehandeld, wat leidt tot snellere identificatie en oplossing van problemen tijdens de ontwikkeling en uitvoering van het script.

4.4.    Verbeterde Script Implementatie Opties: SuiteScript 2.x biedt verbeterde implementatiemogelijkheden, zoals de mogelijkheid om meerdere implementaties te maken en te beheren vanuit een enkelvoudig scriptbestand. Dankzij deze flexibiliteit kunt u het gedrag van scripts aanpassen op basis van verschillende contexten of gebruikersrollen, waardoor u minder overbodige code nodig hebt en ontwikkeltijd bespaart.

In de zin van tijdsbesparing zal de exacte impact afhangen van de complexiteit en het volume van scripts. Op basis van gebruikerservaringen en feedback is al gebleken dat upgraden naar SuiteScript 2.x tot 50% of meer tijdwinst oplevert bij het uitvoeren van scripts, wat leidt tot snellere algemene systeemprestaties.

Ter afsluiting van de aflevering van deze week hebben we ons verdiept in nog twee essentiële technieken waarmee u uw NetSuite-prestaties nog verder kunt verbeteren. We ontdekten het belang van het optimaliseren van Saved searches, waardoor u het ophalen van gegevens kunt stroomlijnen en de reactietijden kunt verkorten. Daarnaast onderzochten we het belang van het upgraden van oude scripts naar SuiteScript 2.x, zodat u kunt profiteren van de nieuwste ontwikkelingen en uw code-uitvoering kunt optimaliseren.

We hopen dat u deze blogpost inzichtelijk en waardevol vond.

Vragen? Opmerkingen? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

#Netsuite#Netsuiteap#ERP#thenextdigitals

Meer artikelen

clean-up Netsuite

Hoe je NetSuite opschoont

Als NetSuite-consultant heeft Kevin gemerkt dat je met ervaring snel kunt werken in NetSuite. Maar daarvoor moet het systeem ook snel werken. Hij deelt graag zijn tips om Netsuite sneller te maken.

Lees meer
All content
Kevin Zwemmer

Wil je meer weten?

We komen graag met je in contact. Stuur een e-mail naar Kevin Zwemmer of bel +316 2872 10 73.